Магнезиевият хлорид допринася за укрепване на чупливи нокти, борба с акне и умора на краката, както и за лечение на мазна коса. Магнезиевият хлорид може да се използва за борба с белите коси и петна по кожата поради стареене. В действителност, той насърчава регенерацията на клетките и спомага за:
- намаляване на умората и отпадналостта
- функционирането на нервната система
- нормалната психологическа функция

Хималайската сол и ползите за кожата:
- Уникалният розов оттенък се извлича от нейните елементи, които включват калций, желязо, магнезий и калий – всеки един от които от съществено значение за човешкото тяло. минералите,които съдържа са достатъчно малки, за да се абсорбират от организма, като по този начин осигуряват невероятни ползи за външния вид и здравето на кожата.
Свойствата на розовата сол като ексфолиант способстват за изтегляне на токсините от тялото, премахването на мъртвите клетки и свиването на порите – прекрасен начин за постигане на несравним блясък и мекота.Спомага за увеличаване притока на кръв, укрепване на кожната тъкан, успокояване на възпалени и уморени мускули и не на последно място свързва молекулите на водата, позволявайки на кожата да остане по-дълго време влажна и хидратирана. Използването на хималайска розова сол върху кожата осигурява различни  терапевтични предимства, както и:
- Дълбокото почистване
- Намалява омазняването на кожата
- Премахва лошата миризма
- Помага за лечението на псориазис
- Терапия на акне

Солта от Мъртво море, е добър естествен източник на магнезий, калций, сяра, бромид, йод, натрий, калий и цинк, които лесно се абсорбират от кожата. С нея могат да се приготвят вани, бани за накисване, изплакване, домашни пилинги. Солите от Мъртво море имат детоксикиращи и дезинфекциращи свойства. Те имат способността да почистват порите, премахвайки мъртвите кожни клетки, замърсяванията, намаляват секрецията на себум, образуването на черни точки и акне.
- Намалява целулита,като пилинг или вземане на вана.
- Подобрява хидратацията на кожата.
- Третира пърхота
- Намалява  възпалението та на кожата
- Намалява фините бръчки.
- Заздравява  ноктите и подобрява растежа на косата.