Всички части на растението могат да бъдат усвоени, листа, корен, цвят и особено ценното масло, добито чрез студено пресоване. Моринга има ултра високо съдържание на витамини от групата В, известни още като „витамини на красотата“.

Приемана като хранителна добавка, Моринга осигурява здраве, еластичност и тонус на кожата, балансира нервната система и повишава мускулният тонус. Заедно с това, Моринга ускорява метаболизма, оптимизира храносмилането и улеснява разграждането на мазнините, което я прави ключов съюзник при отслабване и борба с целулит. Ефектът от приема на Моринга далеч не се изчерпва с това. Редица научни изследвания, доказват че тя подсилва имунната система и неутрализира формирането на свободни радикали, които са основна причина за преждевременното стареене на кожата и целия организъм.

Силният й противовъзпалителен ефект тушира бактериалните инфекции и поддържа оптималното равновесие на вътрешните органи и процеси в тялото. Богата на естествени антиоксиданти като витамин Е, Моринга повлиява и върху хормоналните нива и конфигурация като регулира функцията на щитовидната жлеза. Допълнителен ефект от това действие е и цялостното избистряне на кожата и намаляването на акне и други кожни проблеми. Моринга е богата на олеинова киселина, както и на ценни Омега 3 и 6 ненаситени мастни киселини, които допринасят за оптимална сърдечна функция, здрава коса и силна костна структура.

Моринга е и естествен регулатор за кръвната захар и поддържа оптимално кръвно налягане, като с това подобрява здравето на цялото тяло.
Широкоспектърното действие на Моринга се допълва и от способността й да увеличава нивата на серотонин в организма, което води до по-голямо чувство на щастие и удовлетвореност.