Папаята, стана известна, след като знаменитият професор Люк Монтание, Откривателят на ХИВ и Президент на Световната Фондация за изследване и превенция на СПИН я препоръчал на папа Йоан Павел II, който страдаше от болестта на Паркинсон, а след няколко месеца лечение с ферментирала папая, симптомите значително намалели. Способността на този плод да забавя стареенето е обусловена от нейните имуноукрепващи свойства.

Професор Люк Монтание е известен преди всичко със своите изследвания на СПИН и окриването на вируса на имунодефицита. Той твърди, че хранителните добавки с анти-оксиданти действат по-добре от лекарства и акцентира върху ферментиралата папая, защото според изследванията тя може да стимулира производството на антиоксиданти. Ферментиралата папая е доказала своята ефективност в борбата със стареенето, но широка известно получава във връзка с лечението на болестта на Паркинсон. Самият проф. Монтание е уверен, че anti-age ефектът на папаята е обусловен от укрепването на имунната защита на организма и неговата способност да се съпротивлява на външни и вътрешни агресии. Както и,че пулпата, обелките и семките на папаята са богат източник на антиоксиданти, двадесет пъти по-мощен отколкото витамин Е.

Какво представлява ферментиралата папая?

Идва от Централна Америка и се добива от плода на Carica Papaya чрез специален процес на естествена ферментация, който трае няколко месеца (около 10) благодарение на Saccharomyces Boulardii.

В края на този процес, ферментиралата папая се смила на фин прах.

Този процес служи за оптимизиране на антиоксидантите в получения продукт.

Чрез своите антиоксидантни свойства, получения чрез ферментация екстракт от плодовете на Папая:

- спомага за подобряване на естествените защитните сили на организма срещу вредното въздействие на свободните радикали;

- спомага за намаляване на оксидативния стрес, в резултат от вредните навици в ежедневния живот, като тютюнопушене, употреба на алкохол, прекомерно излагане на слънце и др, които допринасят за стареенето на организма.